Dat meldt de Singaporese Business Times. Volgens de zakenkrant hangt er een prijskaartje van zo’n 250 miljoen (US) dollar aan het bekende gebouw en hebben acht kandidaten belangstelling getoond. Het pand staat in het hart van het zakencentrum van de eilandstaat.

Financiële problemen

PIL, met een vervoerscapaciteit van 347.596 teu de tiende containerlijn ter wereld, heeft al geruime tijd financiële problemen. De groep heeft het afgelopen jaar een deel van zijn schepen verkocht om aan geld te komen en kwam enkele maanden geleden met zijn financiers overeen om de betaling van rente en aflossing op schulden naar volgend jaar door te schuiven.

De groep wordt geleid door scheepvaart-tycoon Teo Siong Seng, lokaal beter bekend als SS Teo, wiens familie een controlerend belang in handen heeft. PIL is al geruime tijd in gesprek met het investeringsfonds Heliconia Capital Management over een financiële injectie in ruil voor een belang in de rederij.

Heliconia is onderdeel van het staatsbedrijf Temasek Holdings, dat een investeringsportefeuille van honderden miljarden dollars beheert. Als de deal doorgaat, zou PIL dus indirect deels in overheidshanden komen. Vorige maand meldden lokale media dat er een akkoord was bereikt over een financiële injectie van 450 miljoen dollar, maar die is niet door partijen bevestigd.