De mededingingsautoriteiten moeten overigens nog wel het groene licht geven. Het bedrijf zal opereren vanuit Hamburg en Rhoon, met ondersteuning van het wereldwijde netwerk van Wilhelmsen.

Christian Rychly, managing director van MPC Capital (op de foto de man op het beeldscherm), en Carl Schou, president van Wilhelmsen Ship Management, beklonken de deal coronaproof vanuit hun beider kantoren met een online tekenceremonie.

Kapitaalinjectie

Een andere activiteit van MPC Capital, de feederrederij MPC Container Ships, kwam een maand geleden nog in het nieuws omdat het bedrijf zelf waarschuwde dat het failliet zou gaan als er geen snelle kapitaalsinjectie zou komen. Vorige week werd duidelijk dat investeerders en aandeelhouders bereid zijn om MPC Container Ships die injectie te geven.

Wilhelmsen en MPC Capital zeggen er vertrouwen in te hebben dat de feederscheepvaart zich in de nabije toekomst goed zal ontwikkelen. Onder meer door verdere digitalisering willen ze hun eigen operaties verder verbeteren. Het nieuwe Wilhelmsen Ahrenkiel Ship Management bestaat uit circa honderd werknemers en beheert een vloot van 72 containerschepen, met een focus op feederschepen met een containercapaciteit van 1.000 tot 3.000 teu.