De Taiwanese containerlijn wil het geld lenen om zijn activiteiten zeker te stellen en uitbreiding van de vloot te kunnen financieren, meldt Container News op basis van een kennisgeving aan de beurs van Taipei. De rederij heeft een omvangrijk nieuwbouwprogramma, waaronder tien containerreuzen van 23.000 teu.

Gedwongen

Waarom Evergreen specifiek mikt op buitenlandse investeerders is niet helemaal duidelijk. Mogelijk ziet het bedrijf zich daartoe gedwongen omdat de overheid niet nog eens wil bijspringen. Die heeft al verschillende keren financiële steun verleend aan het bedrijf.

Eerder dit jaar kregen Evergreen en branchegenoot Yang Ming leningen ter waarde van 550 miljoen dollar van het ministerie van Transport van Taiwan. De Taiwanese regering is in het verleden bekritiseerd voor steun aan de toen verlieslatende rederijen, die zou leiden tot verstoring van de concurrentie op de internationale containermarkt.