De samenwerking zou de digitalisering in de containerbusiness een extra duw in de rug moeten geven. Een blockchain is database-technologie waarbij de gebruikers tezamen garant staan voor de echtheid en betrouwbaarheid van gegevens.

Eigen koers

Het is opvallend dat Cosco in het blockchainwereldje nu een eigen koers vaart. De meeste grote containerrederijen (MSC, CMA CGM, ONE, Hapag-Lloyd) sloten zich eerder aan bij TradeLens, het blockchainplatform van Maersk en IBM, met de doelstelling om informatiestromen zoveel mogelijk te standaardiseren.

Een maand geleden begon het Chinese havenconglomeraat China Merchants Port, in Nederland indirect aandeelhouder van de containerterminal Rotterdam World Gateway, ook al een samenwerking met Alibaba en de Ant Group om havenprocessen te digitaliseren.