Hoewel de covid-19-pandemie in het eerste kwartaal al aardig zijn sporen naliet, is dat nog nauwelijks te zien aan de cijfers van Cosco-dochter OOCL. De rederij verscheepte in de eerste drie maanden van 2020 zo’n 1,6 miljoen teu, wat neerkomt op een daling van slechts 0,4% ten opzichte van vorig jaar. De omzet steeg in dezelfde periode met 5,5% tot ruim anderhalf miljard dollar.

Vooral de volumes op de trans-Atlantische routes lieten in het eerste kwartaal een behoorlijke stijging zien van 8,7%. Tegelijkertijd stegen intra-Aziatische volumes met 4,5%.

Beperkte impact

Topman Lars Jensen van consultancybureau Sea Intelligence merkt op LinkedIn op dat OOCL ‘ondanks de coronavirusperiode’ goede operationele resultaten laat zien. ‘Maar houd er rekening mee dat vanwege de timing de cijfers slechts een beperkte impact laten zien van de wereldwijde pandemie.’

Jensen constateert eveneens dat bij de rederij de gemiddelde omzet per teu in het eerste kwartaal met 6% is gestegen. Dit is tot op zekere hoogte toe te schrijven aan brandstofprijzen, die de afgelopen maanden zijn gekelderd.