Daarover bericht het Franse databureau Alphaliner. HMM was voornemens om dit jaar twaalf nieuwe containerschepen van zo’n 24.000 teu per stuk dit jaar aan zijn vloot toe te voegen. De schepen zouden vóór september gefaseerd in gebruik worden genomen. Maar uit een aangepast plan zou nu blijken dat slechts zes van die megacarriers aan het einde van het derde kwartaal worden ingezet.

Het Franse onderzoeksbureau verwacht nog steeds dat de Zuid-Koreaanse rederij de nieuwe schepen rond het einde van het jaar in ontvangst neemt, maar dat hun ingebruikname afhangt van hoe snel de volumes tussen Azië en Europa herstellen van de covid-19-pandemie.

Recordschip

Vorige week werd het eerste megaschip in de serie van twaalf, de ‘HMM Algeciras’ van 23.964 teu, gedoopt in het bijzijn van de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in op de werf van Daewoo in Geoje.

Het recordschip begon zaterdag 25 april in het Chinese Qingdao aan zijn maidentrip. Het betreft de FE4-dienst van THE Alliance tussen het Verre Oosten en Noord-Europa. Op woensdag 3 juni wordt de ‘HMM Algeciras’ rond 12.00 uur in de Rotterdamse haven verwacht.