Volgens de overeenkomst zal Intermarine de multipurpose en heavy-liftvloot van UHL vertegenwoordigen in Noord-Amerika. ‘Dat stelt ons in staat om klanten een breder scala aan diensten en logistieke oplossingen te bieden’, zegt Intermarine -topman Richard Seeg.

Voor het in Houston gevestigde Intermarine betekent de deal een flinke toename in tonnage en hijsvermogen, terwijl United Heavy Lift profiteert van Intermarine’s sterke netwerk en de lokale expertise in Noord-Amerika.

16 schepen

United Heavy Lift beschikt over een vloot van 16 moderne heavy-lift schepen, waarvan het merendeel grote hijsvermogens heeft van 800 en 900 ton. Het bedrijf exploiteert ook drie module-carriers en heeft via zijn dochteronderneming United Heavy Transport toegang tot vijf halfafzinkbare zwareladingschepen. Intermarine beschikt over een vloot van negen multipurpose schepen met hijsvermogens tot 450 ton.

De samenwerking zal worden geleid door Intermarine’s charterdirecteur Rene Pedersen, die al ruim twintig jaar met Lars Bonnesen heeft samengewerkt.

‘Twee succesvolle spelers in de heavy-lift markt slaan de handen ineen. We zijn erg blij om weer met Intermarine en Rene Pedersen samen te werken; Intermarine heeft een lange geschiedenis in de Noord-Amerikaanse markt en heeft door de jaren heen een sterk netwerk opgebouwd’, zegt Bonnesen.

Zeamarine

Intermarine werd eerder dit jaar nieuw leven ingeblazen nadat Zeamarine zijn Amerika-activiteiten verkocht als onderdeel van diens faillissement. De in Houston gevestigde rederij beschikt momenteel over een vloot van negen schepen op drie diensten tussen de VS en de noord-, oost- en westkust van Zuid-Amerika.