Afgelopen maandag zijn enkele opvarenden van de ‘Gjertrud’ (9.000 teu) ziek geworden en in quarantaine gezet met covid-19-symptomen, zo bevestigt Maersk aan de Deense site Shippingwatch. De zieken kregen medische zorg aan boord en werden donderdag van het schip gehaald om behandeld te worden in het ziekenhuis.

Of de bemanningsleden daadwerkelijk het virus hebben opgelopen, is nog niet bevestigd. Maersk is momenteel in afwachting van berichtgeving van de lokale autoriteiten en het ziekenhuis. Hoeveel personeelsleden van de bemanning mogelijk zijn besmet, wil het concern niet kwijt.

Crewwissels

De container carrier kondigde vorige week aan alle crewwissels tot 14 april op te schorten. Met die beslissing wil het bedrijf het risico dat het virus op een van zijn schepen wordt verspreid, minimaliseren.