De zware-ladingrederij heeft daarover een overeenkomst gesloten met het Australische Qube Holdings. Die heeft 70% in handen van het vorig jaar geopende Bintan Offshore Marine Centre (Bomc), een twaalf hectare groot servicecentrum voor de offshore-industrie.

Dat kan op termijn worden uitgebreid tot bijna honderd hectare en krijgt onder meer faciliteiten voor opslag, werkplaatsen en het assembleren en ontmantelen van modules van offshore-constructies. Het complex heeft een eigen kade van tweehonderd meter, die dit jaar verlengd wordt tot vijfhonderd meter.

Groeistrategie

Roll Groep, met Frans van Seumeren als aandeelhouder, spreekt van een belangrijke stap in de groeistrategie voor de zogenoemde Apac-regio, ofwel Zuid- en Oost-Azië en Australië. Roll gaat de kranen en het rollend materieel voor het complex leveren.

Topman Adriaan Aarts: ‘Hiermee kunnen we onze landactiviteiten uitbreiden en ons meer concentreren op gecombineerde land-zee-projecten. Bovendien is het met de ferry maar een uur varen vanaf ons kantoor in Singapore’.