Volgens vakblad ShippingWatch heeft het eveneens Duitse BBC Chartering zes Zeamarine-schepen overgenomen op basis van time-chartercontracten en willen verschillende scheepseigenaren het beheer van hun schepen weghalen bij Zeamarine.

De rederij is in 2013 opgericht en groeide via overnames, onder meer van delen van het ten onder gegane Rickmers, uit tot een van de belangrijkste spelers in de markt.

Onrustig

Eind vorig jaar werd met het plotselinge vertrek van operationeel bestuurder Dominik Stehle duidelijk dat het rommelde bij de rederij uit Bremen.

Dat er sprake was van een regelrechte crisis bleek een paar dagen later toen ‘reorganisatie-expert’ Sven Lundehn van Alldatax aan het roer werd gezet. Dat bureau is gespecialiseerd in insolventieprocedures en Lundehn handelde eerder de ineenstorting af van de eveneens Bremense rederij Beluga Shipping.

Zeaborn samen met Intermarine

Zeamarine kwam in september 2018 tot stand door een samenvoeging van het Duitse Zeaborn en het Amerikaanse Intermarine. Ruim een half jaar later kocht Zeaborn de aandeelhouders van het voormalige Intermarine uit.

De vloot telde toen meer dan tachtig schepen en Zeamarine liet weten zo snel mogelijk door te willen groeien naar honderd exemplaren. Volgens de eigen site staat de teller op dit moment op 67.