Mottrie zal in zijn nieuwe functie verantwoordelijk zijn voor het interne bestuur van de groep. Eerder was Mottrie topman bij Bexco, een producent van synthetische touwoplossingen voor diverse industriële toepassingen, wat onderdeel is van de groep Exmar. Voordien werkte hij meer dan twintig jaar als leidinggevende bij CMB, Safmarine en later A.P. Moller Maersk.

Cfo vertrekt

Miguel de Potter daarentegen, cfo sinds 2011, verlaat Exmar. Zijn opvolger is Patrick De Brabandere, die al voor Exmar werkt en op 1 februari zijn nieuwe taken opneemt. De raad van bestuur gaat Wouter De Geest coöpteren als onafhankelijk bestuurder. De Geest is de voormalige ceo van Basf Antwerpen en voorzitter van de Vlaamse ondernemerskoepel Voka.

Exmar heeft ook zijn business-unitstructuur vereenvoudigd. Daarin leidt Jans Ismar voortaan Exmar Shipping, Jonathan Raes Exmar Infrastructure (met inbegrip van lng en offshore) en Joris Daman Exmar Shipmanagement. Nicolas Saverys blijft ceo.