De eerste is Klaus Rud Sejling, die hoofd van Maersk Logistics and Services was en rechtstreeks ressorteerde onder bestuurslid Vincent Clerc. Die werd dinsdag benoemd tot ceo van de divisie Ocean & Logistics, veruit het grootste onderdeel van A.P. Møller-Maersk.

De reden van zijn vertrek is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt niet de keus van Sejling zelf te zijn. Clerc zegt dat Maersk op zoek is naar ‘nieuwe en verschillende mogelijkheden in de logistiek’ en dat daarom is besloten extern op zoek te gaan naar een nieuwe topmanager, ‘die in de logistieke sector is opgegroeid’. Clerc bedankt Sejling wel voor ‘de succesvolle integratie van Damco’s supply chain-activiteiten in Maersk’.

De andere vertrekker is chief technology en information officer (ctio) Adam Banks. Hij vertrekt om ‘persoonlijk redenen’ en werkte pas drie jaar voor Maersk. Vorig jaar werd hij tot ctio benoemd.

Lees ook: