Dat meldt het maritieme vakblad Splash. Cosco zou al bijna een akkoord hebben bereikt over de bouw van acht 15.000 teu-schepen en acht carriers van 23.000 teu. Als de deal inderdaad doorgang vindt, voegen de Chinezen maar liefst 304.000 teu toe aan hun capaciteit.

Daarmee zou Cosco zijn positie als de op twee na grootste rederij ter wereld flink verstevigen. Het bedrijf wil niet reageren op de berichtgeving van het vakblad.

De eventuele nieuwe schepen zouden de beschikbare wereldwijde capaciteit fors verhogen, terwijl de markt al geruime tijd kampt met overcapaciteit en, mede daardoor, met relatief lage tarieven.

Eerdere investering

Twee jaar geleden bestelde het Chinese concern ook al voor een soortgelijk bedrag aan nieuwbouw schepen. Voor 1,77 miljard dollar werd de vloot uitgebreid met zes megacarriers van 21.000 teu en nog eens acht schepen van 13.500 teu.