Bron foto: Wikipedia

De aanvaring is door tientallen omstanders vastgelegd en op het internet circuleert een groot aantal filmpjes van het incident. De ‘Ecstasea’ heeft zelf weinig schade, maar het nog vrijwel nieuwe brughuisje werd volledig vernield doordat het werd meegesleurd door een openstaande laadklep.

Niet het eerste incident

De Simpson Bay Lagoon is een van de grootste lagunes in het Caraïbisch Gebied en ligt midden in het eiland, deels op Nederlands en deels op Frans grondgebied. Het is een populaire bestemming voor grote jachten en kan via een smal toegangskanaal worden bereikt. 

Ongevallen zijn zeldzaam, al is dit niet de eerste keer dat een jacht de brug beschadigt tijdens het navigeren door de smalle doorgang. Volgens de Simpson Bay Lagoon Corporation zijn er geen bedieningselementen beschadigd en is de brug nog volledig operationeel.

Tekst loopt door onder video.

Nederlandse bouwer

Het superjacht met de opmerkelijke naam is overigens gebouwd door de Nederlandse scheepsbouw-combinatie Feadship in opdracht van de Russische oligarch Roman Abramovitsj. Het ging in 2004 te water en was toen het grootste jacht dat de exportcombinatie had gebouwd.

Abramovitsj, onder meer eigenaar van voetbalclub Chelsea FC, verkocht zijn speeltje na vijf jaar voor 120 miljoen dollar aan Mohammed bin Zayed Al Nahyan, de kroonprins van Abu Dhabi. Die verkocht het op zijn beurt in 2014 aan de Pakistaanse scheepvaarttycoon Alshair Fiyaz.