De Franse reder onderhoudt vanaf 8 december twee wekelijkse diensten van en naar Amsterdam. ‘Door deze concentratie van diensten is Delmas in staat elke drie dagen een afvaart vanaf Amsterdam te bieden’, zegt J. Leentvaar van Delmas Nederland.

‘Voor een haven als Amsterdam betekent dit dat zij nu een grote reder binnenhalen. In onze vol-containerdienst zitten zeven schepen met een zevendaagse frequentie. En met onze zes ro/ro-schepen hebben we een achtdaagse afvaart’, aldus Leentvaar.

Delmas is marktleider op de trade naar West-Afrika. De schepen van de Franse rederij zullen behandeld worden op de Ceres-terminal.

Het zal in de toekomst mogelijk blijven lading voor de containerdienst bij de Rotterdamse stuwadoor Hanno op de Waalhaven aan te bieden, voor scheepsrekening. ‘De lading zal via barges naar Amsterdam vervoerd worden’, licht Leentvaar toe. VCK is agent voor de inkomende lading in Amsterdam.