Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Begin vorige week maakte Maersk bekend dat Toft per onmiddellijke ingang zijn functie bij het bedrijf zou neerleggen. Op vrijdag brachten diverse media naar buiten dat hij Diego Aponte zal opvolgen als ceo van MSC. Het nieuws dat Gianluigi Aponte een stapje terug doet en het voorzitterschap overdraagt aan zijn zoon is een nieuwe aanwijzing dat een overstap van Toft aanstaande is.

Deze week zou pas officieel bekend worden gemaakt dat Toft de nieuwe ceo bij MSC zal worden. Alles wat hij daarover tot nu toe wilde zeggen, is dat hij een nieuwe baan als algemeen directeur heeft geaccepteerd bij een ander bedrijf. Dat het om MSC gaat, heeft hij tot op dit moment niet bevestigd.

470 containerschepen

De 79-jarige Aponte, voormalig zeeman en bankbediende, richtte de in Zwitserland gevestigde rederij op in 1970. Sinds die tijd is MSC uitgegroeid tot een van de grootste containerrederijen ter wereld. Het heeft met meer dan 470 containerschepen bijna 16% van de mondiale capaciteit in handen.