Maersk heeft nog geen opvolger voor Toft (1974), die meer dan 25 jaar voor het bedrijf heeft gewerkt. CEO Søren Skou neemt zijn taken voorlopig waar, tot het moment dat er een opvolger is gevonden. Als reden voor het vertrek wordt gezegd dat Toft nieuwe kansen buiten het bedrijf zoekt.

Tegenover het Deense zakenblad Boersens zegt Toft dat hij een nieuwe baan als algemeen directeur heeft geaccepteerd bij een ander bedrijf. Hij wil tegenover het blad niet onthullen om welk bedrijf het gaat. Waarnemers gaan ervan uit dat het om een topfunctie gaat bij een concurrent van Maersk, omdat hij onmiddellijk van zijn functie is ontheven.

Skou laat optekenen dat hij de vele bijdragen van Toft waardeert en dat hij een sterke en flexibele operationele organisatie achterlaat. Na zijn vertrek bestaat de raad van bestuur van ‘s werelds grootste containerrederij uit CEO Søren Skou, CFO Carolina Dybeck Happe, CCO Vincent Clerc en Morten Engelstoft, CEO van APM Terminals.

Toft werkt sinds 1994 bij Maersk en werd twee jaar geleden lid van de raad van bestuur.