De omzet van het bedrijf, onderdeel van Cosco, groeide in het derde kwartaal met 5,8% tot 1,64 miljard dollar (1,47 miljard euro, tegen huidige wisselkoers). Ter vergelijking, de omzet in dezelfde periode vorig jaar bedroeg 1,55 miljard dollar, zo blijkt uit de gepubliceerde kwartaalcijfers. Het totale volume steeg met 4,1% naar 5,15 miljoen teu.

Het handelsconflict tussen de VS en China heeft een aanzienlijke impact op de kwartaalcijfers. De volumes via de handelsroute over de Stille Oceaan, waar de rederij 40% van zijn inkomsten verdient, groeiden de afgelopen drie maanden slechts met 3,5%. Door hogere vrachttarieven op deze route steeg de omzet wel met 7,1%, naar 697 miljoen dollar.

Handelsverkeer

Wat verder opvalt, is het toenemende handelsverkeer tussen Azië en Europa. Daar groeiden de volumes in het derde kwartaal met 11,4%, terwijl de omzet met slechts 3,1% toenam. De volumes op de trans-Atlantische route stegen 5,8% en de omzet maar liefst met 12% naar 148 miljoen dollar.