Waar het concern eerst een brutoresultaat (ebitda) van 5 miljard dollar prognotiseerde, houden de Denen het nu op een bandbreedte van 5,4 tot 5,8 miljard dollar. ‘Maersk heeft in het derde kwartaal, ondanks een mindere wereldwijde groei en lagere vrachttarieven, beter gepresteerd dan verwacht’, staat in een persverklaring.

Vooral de divisie Terminal & Towage, waar onder meer APM Terminals en Svitzer onder vallen, wist betere marges te boeken. Meevallers waren er ook bij de divisie Ocean op het gebied van betrouwbaarheid en capaciteitsbeheer, gecombineerd met lagere brandstofprijzen.

Cijfers derde kwartaal

De omzet in het derde kwartaal kwam uit op 10,05 miljard dollar, het brutoresultaat op 1,66 miljard. Voor de eerste negen maanden waren die cijfers respectievelijk 29,2 miljard en 4,25 miljard dollar, meldt het concern op basis van voorlopige cijfers. De definitieve kwartaalcijfers komen pas op 15 november.