Volgens vice-president Graham Couser heeft de werf geen significante schade opgelopen als gevolg van de orkaan Dorian. Die was van de zwaarste categorie en heeft twee dagen op de eilanden huisgehouden. Het Grand Bahama International Airport, dat vlakbij de werf ligt, is wel zwaar beschadigd en blijft nog voor onbepaalde tijd gesloten.

Morele plicht

Couser vindt dat Grand Bahama Shipyard ‘als zakelijk leider van de gemeenschap’ de morele plicht heeft om het bedrijf snel weer volledig operationeel te krijgen. Volgens hem is dat de beste manier waarop het bedrijf aan de wederopbouw van het eiland kan bijdragen. Het orderboek is tot ver voorbij eind 2019 volgeboekt.

Grand Bahama Shipyard is vooral belangrijk voor de cruisevaart, die er zijn schepen in groten getale laat onderhouden en repareren. De cruise-rederijen Carnival Corporation en Royal Caribbean zijn beide aandeelhouder.

‘Boka Vanguard’

Het zware-ladingschip ‘Boka Vanguard’ van Boskalis fungeerde twee maanden geleden nog als drijvend droogdok voor de reparatie van het cruiseschip ‘Carnival Vista’ omdat de werf op dat moment zelf onvoldoende dokcapaciteit had.