Het gaat naar omstandigheden goed met de vier mensen die maandag zijn bevrijd nadat ze zo’n 34 tot 35 uur hebben vastgezeten. Toen de reddingswerkers hen hadden gelokaliseerd, werd een gat in het schip geboord, zodat ze van water en eten konden worden voorzien.

Tekst loopt door onder foto.

‘Golden Ray’

Volgens de kustwacht vervoerde het schip, de ‘Golden Ray’, ongeveer vierduizend auto’s. Het ging mis toen het schip dat op weg was naar Baltimore, net de haven van Brunswick was uitgevaren. De kustwacht kon zondagnacht al twintig opvarenden redden. Onder hen was ook een Amerikaanse loods. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

De reddingsoperatie werd in eerste instantie bemoeilijkt doordat aan boord brand uitbrak. Maandagmorgen landde een reddingshelikopter van de kustwacht op de zijkant van het tweehonderd meter lange schip.

Bron foto’s: US Coast Guard