Tsao (zie foto onder) werd in 1925 in Shanghai geboren en werkte daar in de bank- en scheepvaartsector. Na de Tweede Wereldoorlog nam hij met zijn gezin de wijk naar Hongkong. In 1949 was hij mede-oprichter van de inmiddels opgeheven Great Southern Steamship Company en hij stond aan de basis van de oprichting van de Hongkongse redersvereniging.

Frank Tsao. Tekst loopt door onder foto.

In 1966 richtte hij International Maritime Carriers (IMC) op, dat zich ontwikkelde tot een groep die zich behalve met scheepvaart bezighield met grondstoffenhandel, scheepswerven en onroerend goed. Halverwege de jaren negentig werd hij opgevolgd door zijn zoon, Chavalit Frederick Tsao, die de groep verhuisde van Hongkong naar Singapore.

Maleisische rederij

Tsao heeft verder een belangrijke rol gespeeld bij de Malaysian International Shipping Corporation in 1968, de eerste containerrederij van dat land. Verder was hij onder meer betrokken bij de oprichting van het Centre for Maritime Studies aan de National University of Singapore. In 1993 werd in Singapore de Tsao Foundation opgericht, die onderzoek op het gebied van ouderenzorg ondersteunt.