De IEX is erop gericht de marktpositie van Hapag-Lloyd in India, Sri Lanka en Bangladesh te versterken. De dienst wordt samen met ONE, Yang Ming en Cosco wekelijks uitgevoerd met negen schepen van 6500 teu. De Duitse rederij levert vier schepen aan.

De eerste vaart staat gepland voor 26 oktober en doet de havens van Visakhapatnam, Krishnapatnam, Chennai, Tuticorin, Colombo, Cochin, Damietta, Piraeus, Rotterdam, London Gateway Port, Hamburg, Antwerp, Le Havre, Damietta, Jeddah, Colombo en Visakhapatnam aan.

MIAX

De MIAX-dienst garandeert directe verbindingen tussen de Perzische Golf, India, Sri Lanka, La Réunion, Zuid-Afrika en West-Afrika. Hapag-Lloyd zet samen met Ocean Network Express negen schepen van 2800 teu in op de nieuwe lijn.

De eerste daarvan moet begin oktober uitvaren langs Jebel Ali, Mundra, Nhava Sheva, Colombo, La Réunion. Durban, Cape Town, Tema, Lagos (Tincan and Apapa) en opnieuw Cape Town, Durban en Jebel Ali.