Voor Hapag-Lloyd is de groeiende markt voor gekoeld transport een belangrijke pijler onder zijn strategie voor de komende jaren. Een uitgebreide reefervloot moet daarbij helpen. Daarom heeft het bedrijf 12.450 veertigvoeters en 970 twintigvoeters besteld.

Levering

De productie van de koelcontainers begint deze maand en de levering staat gepland voor november 2019, vlak voordat het reeferseizoen weer begint. Bij wie de order is geplaatst, is niet meegedeeld. Ook is geen financiële informatie verstrekt.

Door de uitbreiding groeit de totale reefervloot van Hapag-Lloyd naar meer dan honderdduizend containers, met een gezamenlijke capaciteit van 210.000 teu. De nieuwe containers zullen vooral fruit en groenten vervoeren en in mindere mate ook vis en vlees.

Technologie

Een deel van de nieuwe reefers wordt uitgerust met ‘controlled atmosphere’ technologie, waarmee het rijpingsproces van de goederen in de gaten kan worden gehouden en het bederven ervan kan worden vertraagd. Ook andere reefers krijgen nieuwe technologie, waardoor klanten mee kunnen kijken tijdens het transport.

Dit wordt in de markt gezet onder de naam Hapag-Lloyd Live. Klanten kunnen daardoor onder meer hun lading live volgen, middels een gps-positioning systeem. Ook kunnen ze bijhouden wat de temperatuur in de container is.

Capaciteit

Hapag-Lloyd is ’s werelds vijfde grootste containerrederij, gemeten naar scheepscapaciteit. De varende vloot bestaat uit 235 schepen met een totale capaciteit van 1,7 miljoen teu. De Duitsers beschikken over een containercapaciteit van 2,8 miljoen teu, inclusief reefers.

Lees ook: