Dat heeft problemen met de voortstuwing en moet gerepareerd worden. Omdat er in de regio op dit moment geen droogdok beschikbaar is, is er voor gekozen om de ‘Vanguard’ in te zetten. De Nederlandse maritieme aannemer spreekt van ‘een wereldprimeur’ omdat een halfafzinkbaar zware-ladingschip nog nooit eerder is ingezet om een droogdok-reparatie mogelijk te maken.

Het cruiseschip, de een na grootste van de enorme Carnival-vloot, wordt tussen 12 en 14 juli voor de kust van Freeport op de ‘Vanguard’ geladen. Vervolgens vaart de combinatie naar de Grand Bahama’s Shipyard. Die gaat het cruiseschip repareren terwijl dat op het schip van Boskalis staat. De ‘Vista’ is op dit moment op halve kracht vanuit Galveston onderweg naar Freeport.

Contract

Volgens Boskalis is het contract in korte tijd tot stand gekomen. ‘We zetten het idee om afzinkbare schepen als droogdok in te zetten al enige tijd in de markt. Het is mooi dat dat nu voor het eerst gelukt is en wat ons betreft blijft het daar niet bij’, zegt woordvoerder Martijn Schuttevaer.

Bekijk hier de video en hieronder de foto’s: