Eerder deze week werd bekend dat twintig overheden en natuurbeheerders een claim van in totaal 3,35 miljoen euro hadden ingediend bij MSC. Uitbetaling liet echter op zich wachten, tot irritatie van de minister. Zij dreigde met aanvullende stappen als het bedrijf niet snel over de brug zou komen. Dat doet de rederij dus nu.

De schadeclaim is een gevolg van het overboord vallen van 342 containers van de ‘MSC Zoe’ in de nacht van 1 op 2 januari dit jaar. De lading viel van het schip ten noorden van de Waddeneilanden en veroorzaakte daar veel schade. Ook op het vasteland en in de nabijgelegen Duitse regio spoelden containers en lading aan.

Hulpdiensten zijn lange tijd bezig geweest met het opruimen van de rommel en het herstellen van de schade. Niet alle containers zijn al gevonden. De bergingswerkzaamheden duren in ieder geval tot eind juli.

Lees ook: