‘My Song’, 30 miljoen euro waard en pas drie jaar oud, was vanuit het Caraïbisch gebied op weg naar Ibiza of Genua, de bronnen zijn daarover niet eenduidig. Het zeilschip had in juni in elk geval moeten meedoen aan de Loro Piana Superyacht Regatta, het zeilevenement waarvan het zeilschip vorig jaar nog de glorieuze winnaar was.

Storm

De ‘My Song’ werd vervoerd op de ‘Brattingsborg’, een general cargo-schip van de Thaise rederij Jutha Maritime. Met de eindbestemming al bijkans in zicht, ging het mis. De ‘Brattingsborg’ belandde op de Middellandse Zee in een storm, waardoor de belangrijke lading overboord viel. De scheepsbemanning van het vrachtschip zag later nog een puntje van het zeilschip uitsteken boven het wateroppervlak, maar er wordt van uit gegaan dat de ‘Boot van het jaar’ total loss is.