Daar was het schip van 7.500 teu naartoe op weg toen zich op 3 januari midden op de Atlantische Oceaan een explosie voordeed en brand uitbrak. Die is bedwongen door een reddingsteam van Boskalis-dochter Smit Salvage, waarna het schip op eigen kracht Freeport op de Bahama’s kon bereiken.

Reddingskosten

Volgens Halifax Shipping News moeten er zo’n 3.500 containers gelost worden. Voor ongeveer 2.975 daarvan zouden verladers zich garant hebben gesteld voor hun bijdrage aan de reddingskosten. In totaal is de inhoud van 260 containers volledig verloren gegaan bij de brand, die bijna twee weken heeft geduurd. Nog eens 460 zijn zwaar beschadigd. Van een onbekend aantal reefercontainers heeft de inhoud zijn waarde verloren door stroomuitval.

Het schip zal worden gerepareerd in China, waar het bij een werf ruimte heeft gereserveerd.