Volgens A.P. Moller – Maersk zette de Canadese kustwacht onmiddellijk een grootscheepse reddingsactie in gang. Die heeft zondag de hele dag geduurd, maar niets opgeleverd. Het uit Sri Lanka afkomstige bemanningslid, met de rang van tweede officier, droeg geen reddingsvest. De watertemperatuur was ongeveer zes graden Celsius, wat de overlevingskans minimaal maakt.

Toedracht

Het incident vond plaats bij het loodsstation van Les Escoumins, ongeveer halverwege de ingang van de St. Lawrence en Quebec City. COO Søren Toft van A.P. Moller – Maersk heeft zijn medeleven betuigd en de familie van de man alle steun toegezegd. De Canada Transportation Safety Board (TSB) stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Het schip kwam in november 2016 ook in het nieuws door een brand in de machinekamer bij Las Palmas.