Voornaam pluspunt van de dienst is volgens Hamburg Süd dat er een snelle directe verbinding wordt gelegd tussen Noord-Europa en de Chileense havens San Vicente en San Antonio. De dienst zorgt volgens de rederij tevens voor betere verbindingen via de transshipmenthavens van Balboa, Cartagena en Manzanillo.

Koelvervoer

De SAWC-dienst wordt gevaren met acht schepen van 4500 teu. Met het oog op het vele koelvervoer op het vaargebied bevinden zich aan boord van elk schip 1400 aansluitingen voor reefercontainers.

De eerste Europese afvaart van de dienst is op 6 juni vanuit Antwerpen met het schip ‘Lexa Maersk’. Rotterdam (APM Terminal), Londen en Hamburg zijn de andere Europese aanloophavens. In Chili wordt de dienst op gang getrokken door de ‘Luna Maersk’, die op 10 juni in San Antonio aan de reis begint.