Vijftien opvarenden van de 21 jaar oude en 183 meter lange ‘Grande Europa’ zijn door twee helikopters en drie vaartuigen van de Kustwacht in veiligheid gebracht. Tien anderen, waaronder de gezagvoerder, werden overgebracht naar een reddingsschip, dat het blussen van de brand coördineerde. Volgens lokale media raakte niemand ernstig gewond.

Afgesleept

De ‘Grande Europa’ vaart in een dienst tussen Noord-Europa en de Middellandse Zee en was onderweg van Salerno naar Valencia. Het schip is afgesleept naar de haven van Palma de Mallorca en ligt inmiddels afgemeerd aan een ro/ro-kade.

Het is de tweede veerboot van de Italiaanse ro/ro-rederij binnen korte tijd die in brand vliegt. In maart ging de ‘Grande America’ ten onder in de ter plekke 4.600 meter diepe Golf van Biskaje, eveneens na een hevige brand aan boord. Ook toen kon de bemanning tijdig geëvacueerd worden, zij het door het zware weer met veel kunst- en vliegwerk.