Ze voegen zich daarmee bij A.P. Moller – Maersk, Hapag-Lloyd, MSC en ONE, die een half jaar geleden de handen ineen sloegen. Doel van de samenwerking is om een standaarden te ontwikkelen voor elektronische gegevensuitwisseling tussen de deelnemers en zo de efficiency te verbeteren. CMA CGM behoorde ook tot de initiatiefnemers, maar stond vorige maand niet in het rijtje van oprichters.

Gezamenlijk boekingsplatform

Een aantal van de huidige negen leden is ook aangesloten bij het twintig jaar geleden opgerichte INTTRA, een gezamenlijk boekingsplatform van de containersector. DCSA is nadrukkelijk niet bedoeld als boekingsplatform. De van MSC afkomstige André Simha voorzitter van de raad van commissarissen zei bij de oprichting dat DCSA de eerste poging in twintig jaar is om de lijnvaart het digitale tijdperk binnen te loodsen.

Het kantoor van DCSA is gevestigd op Schiphol, dat de vier oprichters omschreven als ‘neutraal terrein’.