In Zeebrugge staat het Europese distributiecentrum van de Scandinavische papierreus. DFDS koopt de twee Wagenborg-schepen die de dienst van oudsher varen, de ro/ro-schepen ‘Slingeborg’ en de ‘Schieborg’, en voegt zelf nog een derde schip aan de dienst toe. Dat ro/ro-vaartuig, de ‘Primula Seaways’, wordt overgeheveld vanuit de Göteborg-Gent-dienst van DFDS.

DFDS-afvaarten

Het aantal wekelijkse DFDS-afvaarten vanuit Zweden naar België neemt dankzij de papierdienst toe van acht naar twaalf. Op haar nieuwe dienst naar Zeebrugge zal DFDS op jaarbasis 700.000 ton papier gaan vervoeren. De Deense rederij en de papierproducent zijn een contract overeengekomen voor vijf jaar.

Wagenborg zegt de dienst op Zeebrugge twintig jaar lang ‘met veel plezier’ te hebben gedaan, maar stelt niettemin te kunnen leven met de overstap van Stora Enso naar DFDS. De Nederlandse rederij zegt dat Stora Enso nog steeds een van haar grootste klanten blijft, en dat vaste lijndiensten welbeschouwd niet echt de core-business van Wagenborg zijn.