De maritieme sector verkeert al langer in zwaar weer, met name in het noorden van het land. Onder meer de crisis en daarna de ingezakte olieprijs eisten hun tol voor veel scheepsbouwers. De branche is in Groningen van groot belang voor de economie en werkgelegenheid in de provincie, met een omzet van 1,3 miljard euro en 4300 werknemers bij honderd bedrijven .

Hard nodig

‘Ik bespeur veel enthousiasme in de maritieme sector om een nieuwe stap te zetten in de ontwikkeling en daarmee verduurzaming van de sector. Dat is ook hard nodig om de sector te versterken en werkgelegenheid te behouden’, zo laat gedeputeerde Patrick Brouns weten in een verklaring.

Hij vervolgt: ‘Als provincie willen wij vanuit onze faciliterende rol hier stevig op inzetten, want vervoer over zee is de meest efficiënte manier van transport in Europa’.