Het schip krijgt een capaciteit van 30.000 kubieke meter. Daarmee wordt het de grootste in de vloot van Veder, die nu vijf aardgastankers telt. De grootste daarvan is de ‘Coral Energice’, die 18.000 ton vloeibaar aardgas kan vervoeren. Het nu van de werf gekochte schip zal overigens ook een ‘Coral’-naam krijgen.

Oplevering

Het schip wordt afgebouwd onder toezicht van Anthony Veder en moet over enkele maanden worden opgeleverd. De onderneming neemt zelf de commerciële exploitatie en het scheepsmanagement voor zijn rekening. Topman Jan Valkier zegt in een verklaring er trots op te zijn dat het gelukt is om het schip binnen korte tijd te kopen en dat hij uitkijkt naar de samenwerking met Xinle Shipbuilding voor de afbouw.

Veder heeft in het verleden herhaaldelijk schepen in China laten bouwen, maar de afgelopen vijf jaar niet meer. ‘We zijn verheugd dat we terug zijn’, laat Valkier optekenen.