Hij kwam er de aankomst bekijken van de eerste Tesla’s Model 3 uit Californië (San Francisco), bestemd voor de Europese markt. Musk bezocht het overslagbedrijf International Car Operators (ICO), dat de schepen lost en de elektrische auto’s behandelt voor verder transport naar de Europese ontvangers, meldt het Belgische zakenblad De Tijd. Zeebrugge is ’s werelds grootste autoterminal: jaarlijks gaan er 2,8 miljoen voertuigen doorheen.

Nieuw personeel

ICO, dat terminals in Zeebrugge en Antwerpen uitbaat, heeft al 2,5 miljoen euro geïnvesteerd in driehonderd laadpunten voor de komst van de nieuwe klant. In totaal heeft het bedrijf tweehonderd nieuwe werknemers, onder wie vijftig havenarbeiders, aangenomen voor de nieuwe Amerikaanse klant.

In december 2018 werd al duidelijk dat Zeebrugge uitverkoren zou worden door Tesla, toen er vacatures verschenen voor de nieuwe klus in de Belgische haven.