Het gaat om de routes van en naar het Verenigd Koninkrijk. De toeslag bedraagt 243 euro per lading, maar geldt alleen voor vracht die boven het gebruikelijke volume van de betreffende klanten ligt. Samskip rekent de toeslag in de maanden februari en maart. Op 1 april verdwijnt de zogeheten Pre-Brexit Peak Volume Surcharge.

Onzekerheid

De IJslandse rederij verwacht dat verladers veel vracht vervoerd willen hebben voorafgaand aan de Brexit. Dit vanwege de onzekerheid over de toestand na 29 maart. Samskip denkt dat de volumes in april juist dalen, waarna ze in mei weer terug stijgen.

‘Met alle maatregelen die we hebben genomen, kunnen we niet anticiperen op alle gevolgen van dit proces (de Brexit, red.). Maar we moeten zeker zijn dat we een goede dienstverlening kunnen bieden aan onze klanten. Daarom is het onvermijdelijk dat we de risico’s verminderen door de introductie van een toeslag’, aldus het bedrijf in een bericht op de eigen website.

Dinsdagavond vindt de stemming plaats over het Brexit-akkoord dat premier Theresa May sloot met de EU. De verwachting is dat de overeenkomst geen meerderheid krijgt. Wat er daarna gebeurt, is nog niet duidelijk. De tijd begint echter te dringen. Over minder dan twaalf weken is het zover.

Heeft u te maken met de Brexit? Kom dan ook naar de Sessie Brexit op 27 februari 2019 in Venlo en leer alles over de verschillende scenario’s.