Het tweede schip dat daar naartoe zou gaan, een surveyschip dat bodemonderzoek doet, is in de haven van IJmuiden gebleven. De weersomstandigheden op de Waddenzee zijn nu te slecht voor dat schip om iets te kunnen bijdragen, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Roet in het eten

Het is de bedoeling dat na de berging van de eerste container wordt doorgegaan met de volgende. De ‘Atlantic Tonjer’ kan veel containers herbergen en hoeft niet na iedere berging terug naar de haven, aldus de woordvoerder. Wel kan onstuimig weer roet in het eten gooien.

De in totaal 291 containers sloegen overboord van het MSC-schip in de nacht van 1 op 2 januari. Er zijn er inmiddels 238 gelokaliseerd, 18 aangespoeld (waarvan 1 in Duitsland) en 7 geborgen. De inhoud van verschillende containers spoelde aan op de Wadden en het vasteland van Friesland en Groningen.

Bron foto: Kees Torn / Wikimedia

Lees de verdere berichtgeving van Nieuwsblad Transport over het incident met de ‘MSC Zoe’: