De in Singapore gevestigde werkmaatschappij MOL CT van de Japanse MOL-groep zet Nordic Tankers als zelfstandige entiteit voort, maart verandert wel de naam. Die wordt MOL NT. Volgens MOL verandert er niets aan het management en het personeelsbestand en wordt ook de dienstverlening onveranderd voortgezet.

Chemicaliëntankers

De Deense rederij exploiteert negentien roestvrijstalen (rvs) chemicaliëntankers, die vooral transatlantisch en tussen Noord- en Latijns Amerika varen. Het laadvermogen varieert van 14.700 tot 20.900 ton. De MOL CT-vloot telt 56 eveneens roestvrijstalen tankers van 19.000 tot 37.000 ton en zes kleinere tankers van 8.000 tot 12.000 ton. De laatste varen alleen binnen Zuidoost-Azië.

MOL NT-topman Tsuneo Watanabe zegt in een verklaring te verwachten dat de krachtenbundeling veel synergie zal opleveren en kansen op verdere groei biedt. Volgens hem komt de strategie van de twee bedrijven overeen, omdat ze zich beide met geavanceerde schepen op de bovenkant van de markt richten.