De bemanning had op 31 december noodsignalen uitgezonden nadat ze een brand aan boord niet onder controle kon krijgen. Het schip, eigendom van de Japanse rederij Shoei Kisen Kaisha, bevond zich toen midden op de Stille Oceaan, ruim drieduizend kilometer ten noorden van Hawaii. De kustwacht en vier koopvaardijschepen schoten te hulp en konden gezamenlijk 16 van de 21 opvarenden redden.

MOL

De kustwacht heeft de afgelopen dagen met vliegtuigen een ruim tienduizend vierkante kilometer groot gebied afgezocht, op zoek naar opvarenden. Het is niet helemaal duidelijk wanneer de bemanning van boord is gegaan. Volgens de Amerikaanse kustwacht staat de car carrier nog steeds in brand en maakt ze inmiddels slagzij.

De ‘Sincerity Ace’ wordt geëxploiteerd als onderdeel van de MOL Auto Carrier Express (ACE)-vloot van Mitsui OSK Lines. Het schip kwam in 2009 in de vaart, is 199 meter lang en kan 6.400 personenauto’s vervoeren. Het was onderweg van het Japanse Yokohama naar de Hawaiiaanse hoofdstad Honolulu.

Lees ook: Vrees voor doden bij brand car carrier MOL