Het vaartuig bevond zich op dat moment achttienhonderd nautische mijl (ruim drieduizend kilometer) ten noordwesten van Oahu, een van de eilanden van de Amerikaanse staat Hawaii. Na de melding kwamen de Amerikaanse kustwacht en vijf andere schepen in actie. Inmiddels is ook de marine aanwezig.

Vermist

Zestien opvarenden konden worden gered. Twee anderen zijn nog vermist, terwijl drie overige bemanningsleden vermoedelijk zijn overleden. De kustwacht heeft de drie wel kunnen lokaliseren in het water, maar ze reageerden niet op de reddingsmogelijkheden die hen werden geboden. De zoektocht is nog steeds aan de gang en focust nu op de twee vermisten.

De ‘Sincerity Ace’ is sinds 2009 in de vaart en is in handen van MOL. Het schip vaart onder Panamese vlag, is 199 meter lang en heeft ruimte voor maximaal 6.400 voertuigen. Het was onderweg van het Japanse Yokohama naar de Hawaiiaanse hoofdstad Honolulu. Het schip vaart volgens de Kustwacht nog steeds door, met een snelheid van zeventien mijl per uur. Over de oorzaak van de brand is momenteel niets bekend.