De 11-koppige bemanning van het schip werd ontvoerd en ongeveer een maand lang gegijzeld. De Nigeriaan wordt ook verdacht van zeeroof, zo meldt het openbaar ministerie.

Internationaal arrestatiebevel

Een internationaal arrestatiebevel leidde vorige maand tot de aanhouding van de Nigeriaanse verdachte. De man was op doorreis in Zuid-Afrika toen hij op 7 november werd aangehouden. Hij bevindt zich gedurende de uitleveringsprocedure in hechtenis.

In Nederland is onmiddellijk na de ontvoering een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Wanneer de verdachte wordt overgedragen zal hij naar verwachting terecht moeten staan voor wederrechtelijke vrijheidsberoving, gijzeling, gebruik van geweld aan boord van een schip, kaping van een vaartuig, afpersing en zeeroof. Het is niet nog bekend hoe lang de uitleveringsprocedure zal duren.