Value Protect is geldig wanneer de betreffende lading in beheer en zorg van Maersk is en dekt ladingverlies en -schade in gevallen van brand, ongevallen door gevaren van de zee, diefstal, natuurrampen, cyberincidenten en schade opgelopen door vertragingen.

Ladingverzekeringen dekken ladingeigenaren tegen de risico’s van lange transporten, maar volgens Maersk gaat 30% van de lading onverzekerd over zee ondanks het feit dat verladers de risico’s kennen. Reden daarvoor is dat het verzekeren van lading complex, tijdrovend en duur kan zijn, stelt de Deense transportreus.

‘Wij willen onze klanten slimme end-to-end oplossingen aanbieden die hun toeleveringsketen vereenvoudigen’, zegt Maia Parlagashvili, Global Insurance Product Manager bij Maersk. ‘Toen wij hen vroegen om hun verzekeringservaringen zieden veel van hen dat ze graag meer eenvoudige opties willen om hun logistieke risico’s te dekken. Value Protect is ons antwoord hierop.’