Dat heeft het bureau onlangs bekendgemaakt. Het besluit zou kunnen betekenen dat de Deense rederij moeilijker aan krediet kan komen of er meer voor moet betalen. Reden voor de afwaardering van Baa2 naar Baa3 is de huidige moeilijke markt voor containervaart.

Ook voor de nabije toekomst zien de Amerikanen beren op de weg voor Maersk. Zo is de verwachting dat de economische groei afneemt, evenals de wereldhandel. Daarbij spelen de spanningen tussen China en de Verenigde Staten een rol. Ook de hoge brandstofkosten vanwege de huidige hoge olieprijzen en de aankomende zwavelcap baren Moody’s zorgen.

Positief

Moody’s ziet echter ook positieve ontwikkelingen bij de rederij. Ten eerste zijn de Denen marktleider in de containervaart en nummer vier in de markt voor terminals, waarin het bedrijf volop investeert. Daarnaast prijst de kredietbeoordelaar de strategie om te verbreden in de logistieke keten en wijzen ze op de succesvolle integratie van Hamburg Süd.