CMA CGM zet met het binnenhalen van Containerships een grote stap in het verdichten van zijn regionale netwerk, voor alles door de combinatie van geografische gebieden die vallen onder Containerships en het al in 2002 gekochte MacAndrews.

MacAndrews, onlangs samengevoegd met OPDR, bestrijkt Groot-Brittannië, Polen, Zweden, Ierland, Nederland, Spanje (inclusief de Canarische Eilanden), Portugal en Marokko. Containerships is aanwezig op de Baltische markten, Rusland, Noord-Europa, Noord-Afrika en Turkije.

In 2017 werden 2,2 miljoen teu (twintig voet equivalente eenheden) getransporteerd op de intra-Europese lijnen van de CMA CGM Group en Containerships.

LNG

Containerships, opgericht in 1966, is een Fins bedrijf gespecialiseerd in intra-Europese containerhandel met 690 werknemers en biedt logistieke oplossingen via de modaliteiten zee, weg, spoor en binnenvaart. Het containertransport- en logistiekbedrijf geldt als een milieubewuste speler die stevig investeert in een LNG-aangedreven vloot van schepen en vrachtwagens.