Seaco verhuurt diverse typen containers en is al enkele jaren in handen van de Chinese investeringsmaatschappij. De investeerder moet echter fors snijden in zijn portefeuille om de schuldenlast terug te brengen. De mogelijke verkoop van Seaco maakt daar onderdeel van uit. Dat melden betrokkenen aan persbureau Bloomberg.

Concurrerende containerverhuurders zouden mogelijk interesse hebben. Onder ander Triton en Textainer worden genoemd. Woordvoerders van zowel HNA als Seaco wilden niet reageren op het nieuws van een mogelijke verkoop.

Schuldenlast

Het Chinese HNA heeft de afgelopen tijd een fikse groei doorgemaakt. Dit ging echter gepaard met een almaar stijgende schuldenlast. Mede onder druk van de Chinese overheid vindt een stevige sanering plaats. Momenteel bedraagt de schuldenlast van HNA bijna tachtig miljard dollar. Een grootschalige verkoop is dan ook gaande. Daarbij staan vooral bedrijven in de etalage die niet met de core business (luchtvaart) te maken hebben.

Zo zijn belangen afgestoten in onder meer Tip Trailer Services en in diverse hotelketens. Toch blijft ook de luchtvrachtsector niet helemaal buiten schot. Zo vonden de afgelopen tijd gesprekken plaats met investeringsfonds Cerberus, over de verkoop van vrachtafhandelaar Swissport.