Het Duitse Zeaborn en het Amerikaanse Intermarine blijven wel afzonderlijk bestaan, maar brengen hun vloot onder in een joint venture die onder de naam Zeamarine gaat opereren. Daarbij gaat het om 85 schepen. De bedoeling is dat aantal uit te breiden tot ongeveer honderd vóór het einde van het jaar. Overigens is de vlootlijst van Intermarine met 48 schepen iets langer dan die van Zeaborn, die 37 schepen telt.

Met de krachtenbundeling ontwikkelt de rederij zich tot een toonaangevende speler op het gebied van multi-purposevervoer, zoals breakbulk, zware lading en andersoortige projectlading. Zeaborn bestaat pas vijf jaar, maar krijgt een meerderheid in Zeamarine. Het bedrijf is opgezet door de Duitse investeerder Kurt Zech en sloeg vorig jaar een belangrijke slag met de overname van een groot deel van de omgevallen Rickmers-groep.