Dat blijkt uit cijfers die de reder heeft gedeponeerd bij de Taiwan Stock Exchange. De omzet van het bedrijf groeide ten opzichte van vorig jaar lichtjes van 37,7 miljard naar 38,3 miljard Taiwan New Dollar, wat omgerekend bijna 1,1 miljard euro is.

Brandstofkosten

Het bedrijf geeft geen toelichting op de cijfers, maar de containermarkt worstelt met scherp gestegen kosten door de hogere brandstofprijs die gemiddeld dit jaar zo’n 25% hoger ligt. Volgens SeaIntel liggen de vrachttarieven momenteel 14% lager dan in de gebruikelijke verhouding tussen vrachttarieven en brandstofkosten.

Dat het effect daarvan groot is, is al uit diverse kwartaalverslagen gebleken en zo ook uit die van Evergreen. Vorig jaar behaalde de rederij bij een iets lagere omzet nog een netto kwartaalwinst van 82,5 miljoen euro.

Lees ook: