In een tussentijds persbericht schrijft de carrier dat zij in het eerste financiële halfjaar, van april tot september 2018, een operationeel verlies verwacht van 7,5 miljard yen (58 miljoen euro). In haar prognose voor het volledige jaar, die eindigt in maart 2019, heeft het bedrijf een winst van 2 miljard yen voorspeld. Dat is een aanzienlijke verlaging van een eerdere voorspelling van 37 miljard yen winst.

Luchtvloot

Ook zijn er problemen met de luchtvloot. Het bedrijf moest vliegtuigen aan de grond houden, omdat twijfels bestonden over de luchtwaardigheid. Momenteel zijn slechts twee vliegtuigen in gebruik, terwijl de andere pas weer in dienst gaan wanneer hun status is bevestigd.

‘In het licht van deze gebeurtenissen zijn de cumulatieve resultaten door de tussentijdse en geconsolideerde jaarraming voor het fiscale jaar eindigend in maart 2019 naar beneden bijgesteld’, meldt NYK.

ONE

ONE is in april dit jaar ontstaan nadat NYK zijn containervaart-activiteiten samenvoegde met die van de Japanse collega’s MOL en “K” Line.

Bron foto: Pixabay