De Deense bunkermaatschappij, eigendom van Bunker Holding en USTC, heeft een jaarverslag gepubliceerd dat zowel aan de boven- als onderkant groei laat zien. De winst voor belasting steeg tot 12,8 miljoen dollar, bijna een verdubbeling van het resultaat over 2016/2017. De omzet groeide ook aanzienlijk, van 717 miljoen dollar in het vorige fiscale jaar tot 761 miljoen dit jaar.

Marges

‘Het resultaat is bevredigend, omdat het bedrijf nog steeds actief is in een volatiele scheepvaartmarkt waarin bunkerbedrijven hun marges gedurende het jaar hebben verlaagd’, laat het management in het rapport weten.

Het verslag meldt ook dat het algehele management verwacht dat de groei dit jaar zal doorgaan. ‘In het boekjaar 2018/2019 verwacht het management een lichte verbetering van het resultaat in het jaar. We zien betere marktomstandigheden met positieve ontwikkelingen in bepaalde segmenten van de scheepvaartsector en we verwachten dat we ons momentum behouden’, aldus het management.

Het Dan-Bunkering-jaarverslag volgt vlak op de publicatie van resultaten van eigenaar Bunker Holding; en ook die maakte melding van verbeteringen.